Gidiz-shertogenbosch3
Gidiz-shertogenbosch6
Gidiz-shertogenbosch4
Gidiz-shertogenbosch7
Gidiz-shertogenbosch8
Gidiz-shertogenbosch1
Gidiz-shertogenbosch9
Gidiz-shertogenbosch10

Wat is een beschikking?

Een beschikking heette vroeger: indicatie. Het is een vorm van toestemming die je krijgt van de gemeente om zorg of begeleiding in te kopen.

Welke beschikking heb ik nodig om ambulante begeleiding te krijgen van Gidiz?

Om begeleiding te krijgen van Gidiz heb je een geldige beschikking nodig van de gemeente waar je woont. De beschikking betreft het Persoonsgebonden Budget (PGB) of Hulp in natura (HIN).

Welke beschikking heb ik nodig om zelfstandig begeleid te wonen in een huis van Gidiz?

Om begeleiding te krijgen van Gidiz heb je een geldige beschikking nodig van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. De beschikking betreft het Persoonsgebonden Budget of Hulp in natura (HIN). Om in een huis van Gidiz zelfstandig begeleid te kunnen wonen, heb je een beschikking nodig voor Beschermd Wonen.

Wat is inbegrepen bij het wonen in het huis van Gidiz? Wat betaal ik zelf?

De begeleiding die je krijgt volgens afspraak, betaal je uit je persoonsgebonden budget (PGB) of Hulp in natura (HIN). De huur voor het wonen betaal je uit je eigen inkomsten, bijvoorbeeld van je loon, studiefinanciering of uitkering. Bij de afgesproken huur zijn kosten voor gas, water, elektra en vast internet (wifi) inbegrepen. Boodschappen en andere persoonlijke uitgaven betaal je zelf.

Kan mijn huur van mijn persoonsgebonden budget (PGB) betaald worden, als ik in een huis van Gidiz woon?

Nee, je huur kan niet van je PGB betaald worden. Met je PGB betaal je uitsluitend de begeleiding. De huur betaal je uit je eigen inkomsten, bijvoorbeeld uit loon, studiefinanciering of uitkering.

Wanneer is er plaats in het huis?

In verband met wisselende uitstroom van huidige jongvolwassenen die in het huis wonen, kun je het beste contact opnemen met Gidiz om te informeren over de beschikbaarheid van woonruimte.

Zijn er voor het wonen bij Gidiz uitsluitingscriteria, waardoor wonen in het huis van Gidiz niet mogelijk is?

Ja, voor het wonen bij Gidiz gelden de volgende uitsluitingscriteria: psychoses, agressief gedrag, drugsgebruik en het niet kunnen beheren van de eigen voordeur. Deze criteria gelden voor het beschermd wonen, niet voor de ambulante begeleiding. Twijfel je of deze criteria in jouw situatie van toepassing zijn? Bel ons dan gerust om te overleggen. Hier vind je al onze contactgegevens.

Komen er meer locaties voor Gidiz?

Er komen geen nieuwe locaties zoals het zelfstandig begeleid wonen in Den Bosch voor drie personen. Hier wordt voor gekozen omdat Gidiz staat voor kleinschaligheid en persoonlijkheid. Met meerdere driepersoonswoonlocaties gaat dat niet op. Gidiz beschikt wel over enkele zelfstandige appartementen waarin mensen die begeleid worden via Gidiz kunnen wonen.

Kan ik nog op Gidiz rekenen als ik niet (meer) bij jullie woon?

Als je niet (meer) bij Gidiz woont, kun je op ons blijven vertrouwen. Gidiz blijft jou begeleiden als je persoonlijke situatie verandert, bijvoorbeeld als je uit huis gaat of als je uitstroomt bij het woonhuis van Gidiz. Samen met jou maken we afspraken over wat jij nodig hebt van ons in de vorm van ambulante begeleiding.

Kan Gidiz mij helpen bij het aanvragen van een (nieuwe) beschikking?

Ja, Gidiz kan je helpen bij het aanvragen van een nieuwe beschikking bij de gemeente. Gidiz kan je de weg wijzen naar de juiste gemeentelijke instantie.

Secured By miniOrange