Gidiz-shertogenbosch3
Gidiz-shertogenbosch6
Gidiz-shertogenbosch4
Gidiz-shertogenbosch7
Gidiz-shertogenbosch8
Gidiz-shertogenbosch1
Gidiz-shertogenbosch9
Gidiz-shertogenbosch10

Over Gidiz

Gidiz is een ervaren organisatie in Den Bosch. Gidiz is kleinschalig opgezet, zodat je je begeleider snel leert kennen. Gidiz heeft een geheel eigen visie op begeleiding en is vooral persoonlijk gericht. De medewerkers van Gidiz hebben ruime ervaring in het werken met volwassenen en jongvolwassenen met diverse problematieken. Bijvoorbeeld als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en de invulling van hun leven. Daarbij betrekken we ook de omgeving, zoals vrienden en familie.

Onze visie

Je bent volwaardig zoals je bent, dát is onze visie. Gidiz biedt daarom ondersteuning en begeleiding in jouw dagelijkse leven waar jij het nodig hebt, zonder dat je problematiek centraal staat. Vanuit jouw kern en kracht ontwikkelen we samen een sterke balans tussen jouw denken en voelen, zodat je kunt genieten van het leven en ook kunt omgaan met de lastigere momenten. Dat doen we door ambulante systemische begeleiding in jouw omgeving of in het volwaardige woonhuis waarin je zelfstandig woont.

Jij en de mensen om je heen

Wij geloven dat jij als persoon niet losstaat van de mensen om je heen. Daarom betrekken we jouw omgeving bij de begeleiding. Dit noemen we officieel: jouw ‘netwerk’ of jouw ‘systeem’. Dit bestaat bijvoorbeeld uit jouw gezinsleden, partner of vrienden. Op die manier kunnen jullie samen ontwikkelen en hoef jij het niet alleen te doen.

Hoe werken wij?

Gidiz heeft een actieve, persoonlijke manier van begeleiden en behandelen. Er wordt niet uitgegaan van je beperkingen, maar van alles wat je kunt. Al je talenten en alles wat je ooit leerde, maken jou tot wie je bent. Het is onze taak om daarmee rekening te houden en om je ervaringen in te zetten, zodat je ruimte krijgt om je verder te ontplooien, samen met de mensen om je heen. Na verloop van tijd zul je ervaren dat jij en je netwerk beter zijn opgewassen tegen belemmeringen die op jullie pad komen.

Kwaliteit

Sinds december 2015 is Gidiz HKZ-GGZ gecertificeerd. Dit staat voor kwaliteit in de manier van werken, voor zowel de begeleiding en therapie, als binnen de organisatie zelf. Er wordt bijvoorbeeld ieder half jaar een nieuw begeleidingsplan met doelen opgesteld samen met degene die wordt begeleid, daarnaast is er een cliëntenraad en kunnen de mensen die worden begeleid door Gidiz een beroep doen op de onafhankelijke vertrouwenspersoon. Ieder jaar wordt Gidiz gekeurd door een externe auditor. Gidiz is HKZ-GGZ gecertificeerd voor de ambulante begeleiding, het beschermd wonen en systeemtherapie.

Het team van Gidiz

Gidiz_Richard_systeemtherapeut_ambulant_begeleider

Richardsysteemtherapeut en ambulant systemisch begeleider
“In mijn werk als therapeut is het voor mij van belang om vanuit een veilig vertrekpunt te kunnen werken. Ook dat iedereen het vertrouwen ervaart om zijn of haar kwetsbare ervaringen te kunnen delen zonder veroordeeld te worden. Er zijn meerdere manieren van communiceren mogelijk, zo ook in therapie. Hierin gebruik ik graag ervaringsgerichte oefeningen om een vertaalslag te kunnen maken tussen het gevoel en het denken. Hierbij zet ik de methodiek Emerging Body Language (EBL) in, waarin lichaamstaal en non-verbale communicatie centraal staan. Ik vind het bijzonder om deelgenoot te mogen zijn van iemands verhaal, om vervolgens samen op zoek te kunnen gaan naar de taal die door alle leden van het gezin begrepen wordt.”
Registraties: NVRG, Registerplein GGZ-agoog
Specialisaties: narratieve dialogische benadering, Emerging Body Language (EBL), psychiatrie

Gidiz_Selma_systeemtherapeut_ambulant_begeleider

Selmasysteemtherapeut en ambulant systemisch begeleider
“Ik ben van nature een gedreven, positief en nieuwsgierig mens. In mijn werk als therapeut en begeleider merken anderen dit aan mijn humor en mijn onderzoekende, niet-veroordelende houding. Geduld en rust zet ik in om processen samen te analyseren. Het liefste maak ik hierbij gebruik van tekeningen, van materialen in de ruimte en van beweging. Aansluiting bij de mensen met wie ik werk vind ik essentieel voor de begeleiding en de systeemtherapie. Daarom ben ik ook nieuwsgierig naar wat jou beweegt, wat belangrijke waarden zijn en waar jij en de mensen om je heen hoop uit halen.”
Registraties: NVRG en NVPA
Specialisaties: narratieve dialogische benadering, rouw- en verliesbegeleiding, ACT (acceptance and commitment therapy), Emerging Body Language (EBL), psychiatrie

Gidiz_Jaimy_ambulant_begeleider

Jaimysysteemtherapeutisch werker
“Het werken vanuit verbinding is voor mij de basis. Op een laagdrempelige manier en met humor gaan we samen op zoek naar je sterke kanten en ontwikkelingsmogelijkheden. Daarbij worden mensen die belangrijk voor je zijn betrokken. Ik doe mijn werk met passie en betrokkenheid en ik krijg er energie van als we samen (kleine) stappen te zetten zodat je lekkerder in je vel zit.”
Registraties: SKJ
Specialisaties: Hechting en systeem, psychiatrieGidiz_Bram_ambulant_begeleider

Bramambulant begeleider
“Ik werk vanuit de relatie naar ontwikkeling en autonomie. Niet vertellen hoe ‘het kunstje’ moet, maar juist door iemand naar zijn of haar eigen mogelijkheden te laten kijken en over zijn of haar ontwikkeling na te laten denken. Door middel van allerlei activiteiten (zoals koken en het doen van spelletjes) ga ik met de nodige humor de relatie aan. In deze relatie werk ik in een ongedwongen sfeer aan de ontwikkeling. Waar is er behoefte aan, waar wil de ander komen, welke stappen zijn hiervoor nodig, welke ondersteuning (en vooral van wie) is hierbij gewenst? Samen gaan we op zoek naar de antwoorden en proberen deze vervolgens om te zetten in concrete handelingen. Deze handelingen vormen vervolgens weer voor nieuwe input om te bekijken of het gewenste doel hiermee bereikt kan worden.”
Specialisaties: autisme, praktijkgericht onderwijs

Jeantiensysteemtherapeutisch werker i.o.
“Denken in mogelijkheden en verder kijken dan diagnose of hulpvraag is waar ik voor sta. Door te luisteren naar jouw verhaal creëren we samen kansen voor groei, erkenning en ontwikkeling. Ik betrek daar het liefst de mensen om je heen bij. Op die manier kunnen jullie samen ontwikkelen en hoef jij het niet alleen te doen.
Het is voor mij belangrijk dat jouw wens en behoefte leidend is in het proces. Stappen maken doen we in jouw eigen tempo en op een manier die bij jou past. Uitdagingen aan gaan kan namelijk alleen wanneer je je veilig genoeg voelt.”


Femkesysteemtherapeutisch werker i.o.
“Het is voor mij niet zo belangrijk welk “stickertje” of “labeltje” je hebt. Ik vind het veel belangrijker om te weten wie JIJ bent en om samen met jou te ontdekken welke ontwikkelingswensen jij hebt. Daarnaast ondersteun ik jou graag bij het vinden van jouw plek in de maatschappij. Omdat het fijn is om dit samen te doen met de mensen die jij liefhebt of die dicht bij je staan, betrek ik hen graag bij de begeleiding. Dit zodat jij een vangnet hebt waarop je kan terugvallen als het even niet zo goed gaat. Het is dan fijn dat de mensen dichtbij jou weten hoe ze jou het beste kunnen helpen. Ik vind het allerbelangrijkste in mijn begeleiding aan jou dat je je veilig voelt en dat je je gehoord voelt. Samen werken we aan jouw doelen en dat lukt alleen als er vertrouwen is.”
Specialisaties: autisme, sociaal vaardigheidstrainer

Ritasysteemtherapeutisch werker i.o.
“In mijn leven heb ik al veel kennis, kunde en levenservaring in mijn rugzak kunnen stoppen. Dit helpt mij om de ander beter te kunnen begrijpen. Ik vind het belangrijk om te werken vanuit mijn hart. Ik wil graag met jou op zoek gaan naar wie je werkelijk bent door samen op een dieper niveau te kijken, waarom doe je de dingen zoals je ze doet en wat jou kan helpen om een stap verder te kunnen komen. Dit kan door jouw kwaliteiten en talenten zoveel mogelijk te belichten en te benutten en de wat minder fijne kanten te herkennen en te accepteren. Deze tegenstelling is nodig om het verschil zichtbaar te maken. Mijn doel is dat jij weer evenwicht vindt in jezelf en vanuit je eigen kracht kunt handelen.”
Specialisatie: autisme, psychiatrisch verpleegkundige


Secured By miniOrange