Gidiz-shertogenbosch3
Gidiz-shertogenbosch6
Gidiz-shertogenbosch4
Gidiz-shertogenbosch7
Gidiz-shertogenbosch8
Gidiz-shertogenbosch1
Gidiz-shertogenbosch9
Gidiz-shertogenbosch10

Relatie- en gezinstherapie

Ieder mens, ieder koppel en ieder gezin heeft wel eens een moeilijke periode waarin je je kwetsbaar voelt. Waarin je het gevoel hebt dat je elkaar niet begrijpt. Meestal vind je hier samen een oplossing voor, maar wat als dit niet meer zelf lukt? Relatie- en gezinstherapie kan jullie helpen. De gekwalificeerde systeemtherapeuten van Praktijk Gidiz hebben een frisse, eigentijdse kijk op samen-leven. Met elkaar zoeken we naar haalbare manieren om met jullie situatie om te gaan.

Dit doet relatie- en gezinstherapie

Ieder mens is anders en heeft zijn of haar eigen verhaal. Bij relatie- en gezinstherapie, ook wel systeemtherapie genoemd, staan we stil bij de wisselwerking en onderlinge afstemming tussen jullie. We willen samen met jullie begrijpen waarom ruzies, spanningen, stress en miscommunicatie de verhoudingen bedreigen. Het doel is om jullie weer tot elkaar te laten komen en negatieve spiralen te doorbreken. Hierbij helpen we jullie ook om jullie kracht te (her)vinden en te onderzoeken hoe er weer zicht kan komen op een positieve toekomst. We doen dit door samen met jullie patronen te onderzoeken en door stil te staan bij de generaties in jullie familie. Samen verdiepen we ons in de voor jullie essentiële levensthema’s.

Ook bij psychosociale problematieken

Spelen in jouw gezin of relatie psychosociale problematieken een rol? Ook dan sta je niet alleen bij het oplossen van jullie problemen. De systeemtherapeuten van Gidiz hebben namelijk ervaring met situaties waarin sprake is van diagnoses als autisme, ADHD, depressie, burn-out of een angst- of dwangstoornis. Niet het stempel staat centraal, maar de verbinding tussen jullie onderling.

Onze therapeuten

Gidiz_Richard_systeemtherapeut_ambulant_begeleider

Richardsysteemtherapeut en ambulant systemisch begeleider
“In mijn werk als therapeut is het voor mij van belang om vanuit een veilig vertrekpunt te kunnen werken. Ook dat iedereen het vertrouwen ervaart om zijn of haar kwetsbare ervaringen te kunnen delen zonder veroordeeld te worden. Er zijn meerdere manieren van communiceren mogelijk, zo ook in therapie. Hierin gebruik ik graag ervaringsgerichte oefeningen om een vertaalslag te kunnen maken tussen het gevoel en het denken. Hierbij zet ik de methodiek Emerging Body Language (EBL) in, waarin lichaamstaal en non-verbale communicatie centraal staan. Ik vind het bijzonder om deelgenoot te mogen zijn van iemands verhaal, om vervolgens samen op zoek te kunnen gaan naar de taal die door alle leden van het gezin begrepen wordt.”
Registraties: NVRG, Registerplein GGZ-agoog
Specialisaties: narratieve dialogische benadering, Emerging Body Language (EBL), psychiatrie

Gidiz_Selma_systeemtherapeut_ambulant_begeleider

Gidiz_Jaimy_ambulant_begeleider

Selmasysteemtherapeut en ambulant systemisch begeleider
“Ik ben van nature een gedreven, positief en nieuwsgierig mens. In mijn werk als therapeut en begeleider merken anderen dit aan mijn humor en mijn onderzoekende, niet-veroordelende houding. Geduld en rust zet ik in om processen samen te analyseren. Het liefste maak ik hierbij gebruik van tekenmaterialen en voorwerpen in de ruimte en beweging. Aansluiting bij de mensen met wie ik werk vind ik essentieel voor de begeleiding en de systeemtherapie. Daarom ben ik ook nieuwsgierig naar wat jou beweegt, wat belangrijke waarden zijn en waar jij en de mensen om je heen hoop uit halen.”
Registraties: NVRG en NVPA
Specialisaties: narratieve dialogische benadering, rouw- en verliesbegeleiding, ACT (acceptance and commitment therapy), Emerging Body Language (EBL), psychiatrie

Jaimysysteemtherapeutisch werker
“Het werken vanuit verbinding is voor mij de basis. Op een laagdrempelige manier en met humor gaan we samen op zoek naar je sterke kanten en ontwikkelingsmogelijkheden. Daarbij worden mensen die belangrijk voor je zijn betrokken. Ik doe mijn werk met passie en betrokkenheid en ik krijg er energie van als we samen (kleine) stappen te zetten zodat je lekkerder in je vel zit.”
Registraties: SKJ
Specialisaties: Hechting en systeem, psychiatrie

Tarieven en vergoedingen

Voor een systeemtherapiesessie bij Praktijk Gidiz zijn de kosten 92,50 euro per uur. In overleg kan een sessie langer dan een uur duren. Het aantal sessies is afhankelijk van de vragen en zorgen die er zijn. Dit wordt in de eerste gesprekken in kaart gebracht. Het is mogelijk om een deel van de kosten voor systeemtherapie vergoed te krijgen via alternatieve geneeswijzen binnen de aanvullende zorgverzekering. Op de website van NVPA kun je terugvinden of jouw zorgverzekering een deel van de kosten vergoedt. Het andere deel van de sessie betaal je zelf. Het is ook mogelijk om systeemtherapie geheel zelf te betalen. Er is in beide gevallen geen doorverwijzing nodig van de huisarts of een andere specialist.

Locatie Praktijk Gidiz

Praktijk Gidiz relatie- en gezinstherapie is gevestigd in Fort Isabella:
Vitaalplein, kamer 247
Nieuwe Linie 200
5264PJ Vught

Navigeer naar Nieuwe Linie 200 in Vught, volg de oranje route om het terrein heen zoals aangegeven op de afbeelding. Met de fiets of te voet is het ook mogelijk de roze route te volgen.

Aan beide kanten van het gebouw is een ingang die in dezelfde hal uitkomen. Via deze hal kan je met de trap naar de eerste verdieping waar onze ruimte is (kamer 247). Als de deur dicht is kan je wachten in de wachtruimte in de hal. Daar halen we je op voor de afspraak.

Klik hier voor overige contactgegevens.

Praktijk Gidiz Selma systeemtherapeut relatietherapie Fort Isabella Kazerne Vught
Praktijk Gidiz systeemtherapie therapeut Richard Isabella kazerne
Praktijk Gidiz systeemtherapie therapeut Isabella kazerne opstelling

Secured By miniOrange