Gidiz-shertogenbosch3
Gidiz-shertogenbosch6
Gidiz-shertogenbosch4
Gidiz-shertogenbosch7
Gidiz-shertogenbosch8
Gidiz-shertogenbosch1
Gidiz-shertogenbosch9
Gidiz-shertogenbosch10

Relatie- en gezinstherapie

Ieder mens, ieder koppel en ieder gezin heeft wel eens een moeilijke periode waarin je je kwetsbaar voelt. Waarin je het gevoel hebt dat je elkaar niet begrijpt. Meestal vind je hier samen een oplossing voor, maar wat als dit niet meer zelf lukt? Relatie- en gezinstherapie kan jullie helpen. De gekwalificeerde systeemtherapeuten van Praktijk Gidiz hebben een frisse, eigentijdse kijk op samen-leven. Met elkaar zoeken we naar haalbare manieren om met jullie situatie om te gaan.

Dit doet relatie- en gezinstherapie

Ieder mens is anders en heeft zijn of haar eigen verhaal. Bij relatie- en gezinstherapie, ook wel systeemtherapie genoemd, staan we stil bij de wisselwerking en onderlinge afstemming tussen jullie. We willen samen met jullie begrijpen waarom ruzies, spanningen, stress en miscommunicatie de verhoudingen bedreigen. Het doel is om jullie weer tot elkaar te laten komen en negatieve spiralen te doorbreken. Hierbij helpen we jullie ook om jullie kracht te (her)vinden en te onderzoeken hoe er weer zicht kan komen op een positieve toekomst.

Ook bij psychosociale problematieken

Spelen in jouw gezin of relatie psychosociale problematieken een rol? Ook dan sta je niet alleen bij het oplossen van jullie problemen. De systeemtherapeuten van Gidiz hebben namelijk ervaring met situaties waarin sprake is van diagnoses als autisme, ADHD, depressie, burn-out of een angst- of dwangstoornis. Niet het stempel staat centraal, maar de verbinding tussen jullie onderling.

Onze therapeuten

Selma_Gidiz_ambulant-begeleider_systeemtherapeut

“Ik ben een gedreven, positief en nieuwsgierig mens. In mijn werk als therapeut merken anderen dit aan mijn humor en mijn onderzoekende niet-veroordelende houding. Geduld en rust zet ik in om processen samen te analyseren. Het liefste maak ik hierbij gebruik van tekenmaterialen en voorwerpen in de ruimte.

Aansluiting bij de persoon/personen met wie ik werk vind ik essentieel voor de systeemtherapie. Daarom ben ik ook nieuwsgierig naar wat jou beweegt, wat voor jou belangrijke waarden zijn, waar jij hoop uit haalt.”

Selma, systeemtherapeut en ambulant begeleider

Richard_Gidiz_ambulant-begeleider_systeemtherapeut

“In mijn werk als therapeut is het voor mij van belang om vanuit een veilig vertrekpunt te kunnen werken. Ook dat iedereen het vertrouwen ervaart om zijn of haar kwetsbare ervaringen te kunnen delen zonder veroordeeld te worden. Er zijn meerdere manieren van communiceren mogelijk, zo ook in therapie. Hierin gebruik ik graag ervaringsgerichte oefeningen om een vertaalslag te kunnen maken tussen het gevoel en het denken. Hierbij zet ik de methodiek Emerging Body Language (EBL) in, waarin lichaamstaal en non-verbale communicatie centraal staan. Ik vind het bijzonder om deelgenoot te mogen zijn van iemands verhaal, om vervolgens samen op zoek te kunnen gaan naar de taal die door alle leden van het gezin begrepen wordt.”

Richard, systeemtherapeut en ambulant begeleider

Tarieven en vergoedingen

Voor een systeemtherapiesessie bij Praktijk Gidiz zijn de kosten 85,- euro per uur. In overleg kan een sessie langer dan een uur duren. Het aantal sessies is afhankelijk van de vragen en zorgen die er zijn. Dit wordt in de eerste gesprekken in kaart gebracht.
Op dit moment is relatie- en gezinstherapie bij Gidiz enkel langs particuliere weg mogelijk; de kosten worden dus door u zelf betaald. Er is dan ook geen doorverwijzing nodig van de huisarts of een andere specialist.

Locatie Praktijk Gidiz

Praktijk Gidiz relatie- en gezinstherapie is gevestigd in Fort Isabella, Reutsedijk 9 in Vught.
Klik hier voor overige contactgegevens.

Als je het terrein nadert, kun je de eerste poort aan de rechterkant gebruiken (ingang west). De gespreksruimte is in gebouw 9. De deurbel van Praktijk Gidiz bevindt zich aan de linkerzijde van de voordeur.

Secured By miniOrange