Gidiz-shertogenbosch3
Gidiz-shertogenbosch6
Gidiz-shertogenbosch4
Gidiz-shertogenbosch7
Gidiz-shertogenbosch8
Gidiz-shertogenbosch1
Gidiz-shertogenbosch9
Gidiz-shertogenbosch10

Kom je in aanmerking voor wonen of begeleiding?

Gidiz is er voor mensen met autisme, een psychiatrische stoornis, psychische problemen, een licht verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen die het dagelijks functioneren in de weg staan. Onze ondersteuning bestaat uit twee mogelijkheden: ambulante begeleiding of begeleid wonen.

Ambulante begeleiding

De ambulante begeleiding die Gidiz biedt, is speciaal bedoeld voor mensen met autisme, een psychiatrische stoornis, psychische problemen, een licht verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. Ambulante begeleiding is individuele begeleiding bij jou thuis. Helemaal op maat, dus precies op de gebieden waarop jij begeleiding nodig hebt. Wil je weten hóe we dit doen? Maak dan een afspraak met Gidiz, bijvoorbeeld samen met je ouders of verzorgers.

Wonen in een huis van Gidiz

De bewoners van het huis van Gidiz zijn jongeren of jongvolwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum (ASS) in combinatie met een normale begaafdheid. Het zijn allemaal jongens; we plaatsen momenteel geen meiden of vrouwen. Momenteel beschikken we over moderne woonruimte op een mooie centrale plek in Den Bosch, vlakbij het centraal station en de Onderwijsboulevard.

Met PGB of HIN

Om in aanmerking te komen voor wonen of begeleiding bij Gidiz, dien je een beschikking via de gemeente te hebben. Er zijn twee financieringsvormen om je begeleiding te betalen, persoonsgebonden budget (PGB) en Hulp in natura (HIN). Jij beslist samen met de gemeente welke financieringsvorm bij jou situatie past. Gidiz kan begeleiding via HIN bieden in de gemeentes die vallen onder de regio ’s-Hertogenbosch en regio Oss. PGB is niet regio gebonden.

Als je een beschikking hebt kun je daarvan de begeleiding inkopen die door Gidiz wordt aangeboden. Ongeacht of je kiest voor ambulante begeleiding of begeleiding in een van de Gidiz-woonruimten. Als je ervoor kiest om te wonen in een Gidiz-huis, kies je voor een woon-zorgcombinatie. Vooraf bepalen we in overleg het aantal uren begeleiding dat je nodig hebt. Het minimum is 10 begeleidingsuren per week. Daarnaast betaal je een huurbijdrage. Het is wettelijk niet toegestaan om je huurkosten te betalen vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen.

Secured By miniOrange